Scouting Albert Schweitzer Rozenburg

De Albert Schweitzer groep is een vereniging die al zeker 75 jaar bestaat en nu voor 80 leden elke weekend een uitdagend en gezellig programma biedt. Onze vereniging kent twee locaties. De eerste locatie is een oase van rust en natuur net aan de rand van het gezellige dorpse stadje Rozenburg. Hier vindt u onze landtakken. Elke zaterdag leren de kinderen hier een stukje natuur kennen, wat scouting technieken en spelen we met zijn allen spelletjes. De tweede locatie is wederom een oase van rust gelegen aan de Brielse Maas. Op deze locatie vindt u onze watertakken. De kinderen op deze locatie spenderen de zaterdag zeilend, kanoënd en bezig met alle water technieken. Hier vindt u ook onze Oganga. De sleper waar dit hele verhaal over gaat!

De Oganga De Oganga is al bijna 40 jaar in het bezit van de Albert Schweitzer groep. Voor deze tijd heeft ze gediend als peilvlet.

Scouting "Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. In dit Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen."

De Oganga en haar taken.

Onze Oganga wordt regelmatig ingezet bij activiteiten. Van een dagje op de Brielse Maas toezichthouden als de kinderen aan het zeilen zijn tot een 2 daagse sleep naar het zomerkamp terrein, ze deinst nergens voor terug. Onze sleper is voor ons van groot belang. Met de Oganga kunnen we snel ter plekke zijn als er iets aan de hand is op het water, we kunnen de kinderen snel in veiligheid brengen bij noodweer, we begeleiden de zeilende kinderen en we gebruiken de Oganga om onze vletten naar wedstrijden en kamp locaties te slepen. Een lang verhaal in het kort; de beschikbaarheid van een sleper is voor ons erg belangrijk!

Haar gebreken.

Om de Oganga de komende jaren veilig in te kunnen zetten zijn wij genoodzaakt het onderwaterschip helemaal op te knappen. Dit houdt in:

• De Oganga op de kant.
  • Onderkant helemaal kaal maken.
  • Een wanddikte meting van het staal.
  • Waar nodig de bodem verstevigen.
  • De bodem weer goed conserveren.

• Verder zal er boven water ook nog veel moeten gebeuren. Denk aan:

• Slechte plekken kajuit vervangen/lassen.
  • Achterdek vervangen.
  • Nieuwe waterpomp motor.
  • Alle slangen vervangen.
  • Nieuwe ontluchtingskranen kimkielen.
  • Isolatie uitlaat vervangen.
  • Aparte start- en licht accus.
  • Expansieleiding motor professionaliseren.
  • Marifoon installatie controleren.
  • Dekscharnieren met smeernippel.
  • Nieuwe luchthappers.
  • Nieuwe grote stootwillen.
  • Nieuwe toeter.

• En dan natuurlijk nog het lijstje met minder noodzakelijke maar toch redelijk handige renovaties. Die kunt u opvragen bij :
    Merel van Marion

Doelstelling.

• Een veilige en betrouwbare boot.
  • Milieubelasting bij het gebruik beperken.
  • Behouden en conserveren van de voor scouting perfect geschikte boot.
  • Reduceren van de onderhoudskosten.
  • Het gebruik van de boot versimpelen.

• Responsive image

Kunt u ons helpen?

Ondanks dat de Albert Schweitzer groep een financieel gezonde en schuldvrije vereniging is met een stabiel en zelfs groeiend leden aantal is een behoorlijke investering noodzakelijk om onze Oganga te kunnen opknappen. Door inzet van onze leden kunnen wij besparen op de arbeidskosten door een deel van de werkzaamheden zelf uit te voeren. Uiteraard in overleg met een deskundige om het optimale resultaat te behalen. Om de nodige onderhoud uit te voeren is een bedrag van €15000 noodzakelijk. Om dit gat in de begroting te vullen schrijven wij fondsen aan, benaderen we bedrijven en ook u met de vraag ons te steunen. Wellicht kunt u ons helpen met een financiële bijdrage. Maar ook een bijdrage in bouwmateriaal, onderdelen of assistentie met het opknappen wordt door ons zeer gewaardeerd. Een overzicht van benodigdheden is terug te vinden in ons uitgebreide projectplan. Uiteraard zijn wij bereid om in geval van donatie, gift en/of sponsoring een passende tegenprestatie te leveren. Waarbij gedacht kan worden aan bijvoorbeeld genereren van positieve publiciteit.

Projectplan

De plannen, planning en overige details van dit project kunt u opvragen bij Merel van Marion.

merelvm99@gmail.com

Aanvullende gegevens

KvK 41141450
    IBAN NL73 RABO 0356616525